Kleuren van eigen bodem

Kleur en cultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kleuren die je in een stad, een streek of een land tegenkomt, vertellen veel over de mensen die er wonen. Over hun verleden en hun tradities, maar ook over hoe ze nu in het leven staan en hoe ze naar de toekomst kijken. Met het kiezen van kleuren laten we iets van onszelf zien. Maar kleur is méér dan alleen een kwestie van smaak.

Caparol ging op zoek naar de kleuren die vandaag de dag gezichtsbepalend zijn voor Nederland. Wekenlang doorkruisten we het land. We kwamen in bruisende steden en pittoreske dorpjes. We zagen ongerepte natuur, aangeharkte woonwijken en strenge industrieterreinen. Maar vooral: héél véél kleuren. Die hebben we samengebracht in ‘Kleuren van eigen bodem’ van Caparol. Een kleurenwaaier waarin u honderd-en-één tijdloze én eigentijdse Nederlandse kleuren vindt.

‘Kleuren van eigen bodem’ bevat deels kleuren die uit het Caparol kleursysteem 3D System Plus afkomstig zijn. Maar ook zijn nieuwe kleuren ontwikkeld, die volgens het 3D systeem gecodeerd zijn. Deze kleurcollectie is vooral bedoeld om lakken voor buiten en binnen op kleur te maken.

Vergrijsde, gedempte kleuren staan voorin de waaier, beginnend met de hele lichte, zachte kleurtinten. Dan volgen zeer donkere zwartachtige tinten, de typische lakkleuren. Tot slot volgen verzadigde rood-, oranje-, groen- en blauwnuances. In de laatste sectie zijn alle RAL-kleuren te vinden. Bekijk ook eens de film waarin een aantal kleurexperts aan het woord laten, over wat kleur volgens hen betekent.

De actie met de waaier is gestopt, u kunt geen bon meer inleveren. De waaier kost €14,95 en is aan te vragen via info@caparol.nl of via één van onze groothandels