Olympisch stadion Adler Arena Sotsji

De bouw van schaatscentrum Adler Arena te Sotsji werd afgerond in 2012 en biedt plaats aan 8.000 toeschouwers. De Adler Arena was de thuishaven voor de schaatswedstrijden van de Olymische Spelen 2014. Een aantal unieke technische oplossingen hebben bijgedragen aan de architectonische uitstraling van dit stadion. Zo zijn sommige vrije overspanningen meer dan 100 meter lang. Het sportcomplex is verdeeld in drie secties. Het centrale deel bestaat uit het dak met spanten boven het ijsstadion en de tribunes. Technische ruimten, service-ruimten en de ruimten voor atleten bevinden zich achter in de arena. Parkeergelegenheid is er in het noordelijke deel van het centrum. 

Na de Olympische Spelen zal alle ijsapparatuur worden afgebroken, waarna het centrum de grootste expositieruimte in het zuiden van Rusland zal worden.

De collega's van de Caparol vestiging in Sotsji (Rusland) zijn er in de afgelopen twee jaar in geslaagd verschillende Olympische projecten te verwerven. Hieronder valt onder andere dus de Adler Arena, maar ook het Olympisch dorp, installaties en gebouwen in de skigebieden 'Laura', 'Rosa Khutor' en 'Gazprom' evenals talrijke hotels, waaronder het hotelcomplex voor de massamedia. 
Het Caparol-team zorgde daarbij niet alleen voor hoogwaardige producten - zoals thermische gevelisolatiesystemen, materialen voor decoratieve afwerkingen en Disbon vloercoatsystemen. Ook technische expertise werd gevraagd, waarbij Caparol-medewerkers ook optraden als adviseurs ter plaatse.